پرستار سالمند
مراقبت در دوران سالمندی مانند سایر دوران به عنوان بخشی از زندگی نیاز به توجه ویژه و تخصصی دارد. شیوع بیشتر بیماری های مزمن و ناتوانی های ناشی از آن، باعث شده است سالمندان نیاز به پرستار سالمند داشته باشند.
امروزه خدمات پرستاری از سالمند در منزل به شکل فزاینده ای گسترش یافته است و هر روز به تنوع خدمات و کیفیت آنها افزوده می شود. استفاده از این خدمات باعث حفظ شان و منزلت سالمند می شود و عزت نفس سالمند را حفظ می کند، به گونه ای که سالمند بتواند سالهای طلایی عمر خود را به راحتی پشت سر بگذارد.
برخورداری از خدمات مراقبتی ـ پرستاری سالمندان در منزل به سالمند کمک می کند که در کمال آرامش خدمات باکیفیت را در محیط منزل، توسط افراد مجرب و مسئولیت پذیر دریافت کند و سطح استقلال خود را حفظ یا ارتقا دهد. برای بسیاری از سالمندان گذران وقت در خانه خود در الویت قرار دارد.
مطالعات نشان داده است سالمندانی که در منزل مورد مراقبت قرار می گیرند از نظر سلامتی وضعیت مناسب تری نسبت به سالمندان ساکن در آسایشگاه سالمندان دارند. علاوه بر این دلایل زیادی وجود دارد که سالمندان تصمیم می گیرند خدمات مراقبتی و پرستاری را در خانه خود دریافت کنند.
سالمندان به محیط خانه خود آشنا هستند و جای تمامی وسایل را میدانند(در سالمندانی که حافظه خود را از دست دادند آشنا بودن با محیط اهمیت بیشتری دارد).
در خانه خود احساس امنیت بیشتری میکنند.
خاطرات ارزشمندی از خانواده و اطرافیان و محیط منزل خود دارند.
ارائه خدمات با کیفیت مراقبتی ـ پرستاری در منزل عملکرد جسمانی سالمندان را افزایش میدهد، اعتماد به نفس آنها را بالا میبرد. استقلال سالمندان را حفظ می کند و سطح سلامتی سالمندان را بهبود می بخشد.
مشاوره رایگان
ارتباط مستقیم با کارشناسان موسسه پرستاری تواناگستر
چرا مراقبت از سالمندان در خانه؟
مراقبت از سالمند اغلب زمانی ضروری می شود که سالمند شروع به تجربه مشکلات در فعالیت های روزمره زندگی، هم به طور مستقل و هم به صورت ایمن کند. فعالیت های روزانه ممکن است شامل نظافت، آشپزی، لباس پوشیدن، حمام کردن، رانندگی، مصرف دارو و غیره باشد.
مراقبت از سالمندان بیشتر زمانی مورد نیاز است که سلامت سالمندان با افزایش سن کاهش یابد، اما ممکن است در موارد اضطراری نیز رخ دهد. به عنوان مثال، یکی از بزرگترهای خانواده شما در حال نقاهت پس از شکستگی مفصل است یا اخیراً سکته قلبی داشته است و هنوز هم عوارض شناختی و فیزیکی را پشت سر می گذارد.
نوع مراقبت از سالمند که برای یک فرد ایدهآل است، عمدتاً به نوع و شدت شرایط سلامتی که او از آن رنج میبرد و چالشهایی که در نتیجه آن تجربه میشود بستگی دارد.
وقتی سلامتی شما شروع به بدتر شدن می کند و برای فعالیت های روزانه خود به طور فزاینده ای به دیگران وابسته می شوید، پیر شدن می تواند یک تجربه دشوار باشد. در این زمان است که سالمندان به بیشترین مراقبت و شفقت نیاز دارند. اهمیت مراقبت صحیح از سالمندان را هرگز نمی توان نادیده گرفت، زیرا آنها نیز سزاوار کرامت زندگی هستند. اگرچه محدودیتهای مدرن زندگی همیشه به مردم اجازه نمیدهد از سالمندان خود مراقبت کنند، با این حال، آنها همیشه میتوانند خدمات بهداشتی مناسب در خانه سالمندان را برای عملکرد روان خود انتخاب کنند.
برخی از دلایل رایجی که افراد به دنبال مراقبت از سالمندان هستند عبارتند از:
الف)مشکلات جسمانی
مشکلات سلامتی متعددی ممکن است با بالا رفتن سن افراد ایجاد شود و آنها قادر به انجام بسیاری از فعالیت های روزانه که قبلا می توانستند نباشند. بدن آنها ممکن است سفت تر، شکننده تر و کمتر انعطاف پذیر شود. اختلالات جسمی مربوط به بیماری های خاص نیز ممکن است ایجاد شود. گاهی اوقات سالمندان نقص جسمانی را گزارش نمی کنند، از این رو مهم است که به طور منظم معاینه فیزیکی کامل انجام شود.ب)مشکلات شناختی
با افزایش سن، برخی از مشکلات شناختی را می توان انتظار داشت. اما مشکلات شناختی شدید می تواند توانایی سالمندان برای زندگی ایمن و مستقل را مختل کند. آنها می توانند باعث مشکلات حافظه، مشکل در درک یا صحبت کردن زبان، مشکل در تنظیم احساسات، یا مشکل در قضاوت شوند. زوال عقل پیشرونده و شدید می تواند باعث نگرانی های ایمنی شود و باید جدی گرفته شود.ج)مشکلات عاطفی
احساس تنهایی یا بی اهمیتی، ناتوانی در انجام کارهایی که زمانی از آن لذت می بردند، یا مبارزه با یک بیماری طولانی مدت می تواند باعث شود سالمندان مشکلات عاطفی را تجربه کنند. سالمندان ممکن است تحریک پذیر، از نظر اجتماعی بی دست و پا شوند یا حتی ممکن است افکار خودکشی داشته باشند. در چنین مواردی نظارت دقیق و حمایت لازم است. نوع مراقبت سالمندی مورد نیاز به وضعیت سلامتی فرد مسن و شدت مشکل و نوع مراقبت های مورد نیاز بستگی دارد. اکثر مردم به پرستار تمام وقت نیاز ندارند، در حالی که تعداد کمی وجود دارند که به دلیل شدت مشکل خود به یک مراقب 24 ساعته نیاز دارند.در چه مواردی باید از پرستار در منزل استفاده کنیم؟
- بعد از عمل جراحی و آسیب دیدگی سالمندان جهت انجام کاردرمانی و فیزیوتراپی و… در مواردی که خانواده ترجیح می دهند سالمند در منزل باشد.
- استفاده از خدمات تخصصی پرستاری در منزل
- نیاز به تجهیزات پزشکی در منزل
- سالمندان تنها
- سالمندان دچار آلزایمر
- در سالمندان دچار محدودیت های حرکتی
- برای استراحت اعضای خانواده و تجدید قوا در امر مراقبت
- کاهش هزینه ها
- صرفه جویی در وقت
خدمات پرستار سالمند در منزل
این دسته از خدمات از جانب سالمندان بر اساس نیاز و وضعیت سلامتی آن ها مورد استقبال قرار گرفته است. پرستار حرفه ای طبق دستور پزشک خدمات را در منزل ارائه میدهد. شرح وظایف پرستاران سالمند در منزل به صورت زیر است:
- اجرای دستورات پزشکی
- تزریق انسولین
- گاواژ و لاواژ
- مراقبت از زخم
- مراقبت از سوند
- تعویض پانسمان
- سرم تراپی
- تزریقات وریدی و عضلانی طبق دستور پزشک
- کنترل درد
- پیشگیری از عفونت
- مانیتور فشار خون، قند خون، ضربان قلب، دمای بدن و تعداد تنفس
- حفظ ارتباط با پزشک سالمند و گزارش تغییرات سلامتی و تغییرات نسخه دارویی سالمند و اجرای آن
چگونه برای خدمات مراقبت از سالمندان در خانه آماده شویم؟
قبل از انتخاب هر گونه خدمات مراقبت در منزل برای سالمندان، چند نکته مهم وجود دارد که باید بر اساس نیاز خاص خود در نظر داشته باشید. به عنوان مثال، نوع مراقبت های مورد نیاز و نوع مراقبت های موجود، انواع خدمات مراقبت های بهداشتی سالمندان ارائه شده برای ارائه مراقبت های کلی، و خدماتی که می توانند متناسب با نیاز شما اصلاح شوند.
پس از انتخاب یک برنامه مناسب مراقبت از سالمندان، چند چیز وجود دارد که باید برای مراقبت موثر و روان در خانه از سالمندان آماده شود.
- تمام نسخه ها و داروهای سالمندان را همانطور که مراقب درخواست می کند، در دسترس داشته باشید.
- در مواقع اضطراری شماره تماس یکی از اعضای خانواده را یادداشت کرده و ارائه دهید.
- نام پزشک و شمارههای تماسی را که از خدمات مراقبتهای بهداشتی سالمندان نادیده گرفتهاند یادداشت کنید.
- فهرستی از رژیم غذایی و نیازهای غذایی را طبق دستور پزشک ارائه دهید تا مراقب بتواند وعده های غذایی خود را مطابق با آن برنامه ریزی کند.
- فهرستی از فعالیتها یا تمرینهایی که باید توسط سالمندان انجام شود، طبق دستور پزشک تهیه کنید تا مراقب آن باشد و به سالمندان در انجام آن کمک کند.
- مراقب هر گونه نیاز یا نگرانی خاصی را که باید توسط مراقب مراقبت شود، آگاه کنید.
مراقبت از سالمندان می تواند بسیار چالش برانگیز باشد، اگر مراقب نتواند با سالمندان برخورد کند. با این حال، مراقبان ما افرادی دلسوز هستند و می دانند که چگونه برای ارائه مراقبت مناسب، پیوند برقرار کنند. و به همان اندازه که نیاز به مراقبت فیزیکی است، تنها چیزی که سالمندان آرزوی آن را دارند این است که کسی به حرف آنها گوش دهد و با آنها ارتباط برقرار کند. مراقبان ما به طور مناسب برای مراقبت از سالمندان در خانه که شامل سلامت جسمی و روانی آنها می شود، آموزش دیده اند.
مشاوره رایگان
ارتباط مستقیم با کارشناسان موسسه پرستاری تواناگستر
سالمند سالم نیازمند به همدم کیست؟
سالمند سالم فردی است که از نظر جسمی و ذهنی در سلامت کامل به سر می برد و می تواند تا حد زیادی از استقلال خود را حفظ کند. با این حال، ممکن است به دلیل تنهایی، انزوا و یا تمایل به داشتن همراهی و پشتیبانی عاطفی و اجتماعی، به یک همدم نیاز داشته باشد.
سالمند سالم
روزانه (8 ساعت)سالمند سالم
روزانه (12 ساعت)سالمند سالم
شبانه روزیسالمند نیمه وابسته به همدم کیست؟
سالمند نیمه وابسته به همدم، فردی است که به دلیل کهولت سن یا ناتوانی جسمی یا ذهنی، به طور جزئی در انجام امور روزمره خود نیاز به پشتیبانی و همراهی دارد. این افراد می توانند تا حدی از استقلال خود را حفظ کنند، اما برای انجام برخی از کارها مانند آشپزی، نظافت منزل، حمام کردن، لباس پوشیدن، رفت و آمد و انجام امور مربوط به بهداشت شخصی به کمک و پشتیبانی یک همدم نیاز دارند.
سالمند نیمه وابسته
روزانه (8 ساعت)سالمند نیمه وابسته
روزانه (12 ساعت)سالمند نیمه وابسته
شبانه روزیسالمند وابسته به همدم کیست؟
سالمند وابسته به همدم، فردی است که به دلیل کهولت سن یا ناتوانی جسمی یا ذهنی، به طور کامل در انجام امور روزمره خود به مدیریت و مراقبت 24 ساعته نیاز دارد. این افراد نمی توانند به تنهایی زندگی کنند و برای انجام تمام کارهای خود، از جمله غذا خوردن، لباس پوشیدن، حمام کردن، رفتن به دستشویی، جابجا شدن در منزل و … به کمک و پشتیبانی یک همدم نیاز دارند.
سالمند وابسته
روزانه (8 ساعت)سالمند وابسته
روزانه (12 ساعت)سالمند وابسته
شبانه روزیبیمار یا سالمند اعصاب و روان که نیاز به همدم دارد چه کسی است؟
بیمار یا سالمند اعصاب و روان که نیاز به همدم دارد، فردی است که به دلیل ابتلا به بیماریهای روان مانند افسردگی، اضطراب، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و … یا کهولت سن و مشکلات مرتبط با آن، در انجام برخی از امور روزمره خود و حفظ سلامت روان خود دچار مشکل است. این افراد ممکن است تا حدی استقلال خود را حفظ کنند، اما برای انجام برخی از کارها مانند آشپزی، نظافت منزل، حمام کردن، لباس پوشیدن، رفتن به دستشویی، جابجا شدن در منزل، مراجعه به پزشک و مراکز درمانی، انجام امور بانکی و اداری و … به کمک و پشتیبانی یک همدم نیاز داشته باشند.
بیمار اعصاب و روان
روزانه (8 ساعت)بیمار اعصاب و روان
روزانه (12 ساعت)بیمار اعصاب و روان
شبانه روزی