پرستار سالمند
مراقبت در دوران سالمندی مانند سایر دوران به عنوان بخشی از زندگی نیاز به توجه ویژه و تخصصی دارد. شیوع بیشتر بیماری های مزمن و ناتوانی های ناشی از آن، باعث شده است سالمندان نیاز به پرستار سالمند داشته باشند.
امروزه خدمات پرستاری از سالمند در منزل به شکل فزاینده ای گسترش یافته است و هر روز به تنوع خدمات و کیفیت آنها افزوده می شود. استفاده از این خدمات باعث حفظ شان و منزلت سالمند می شود و عزت نفس سالمند را حفظ می کند، به گونه ای که سالمند بتواند سالهای طلایی عمر خود را به راحتی پشت سر بگذارد.
برخورداری از خدمات مراقبتی ـ پرستاری سالمندان در منزل به سالمند کمک می کند که در کمال آرامش خدمات باکیفیت را در محیط منزل، توسط افراد مجرب و مسئولیت پذیر دریافت کند و سطح استقلال خود را حفظ یا ارتقا دهد. برای بسیاری از سالمندان گذران وقت در خانه خود در الویت قرار دارد.
مطالعات نشان داده است سالمندانی که در منزل مورد مراقبت قرار می گیرند از نظر سلامتی وضعیت مناسب تری نسبت به سالمندان ساکن در آسایشگاه سالمندان دارند. علاوه بر این دلایل زیادی وجود دارد که سالمندان تصمیم می گیرند خدمات مراقبتی و پرستاری را در خانه خود دریافت کنند.
- سالمندان به محیط خانه خود آشنا هستند و جای تمامی وسایل را میدانند(در سالمندانی که حافظه خود را از دست دادند آشنا بودن با محیط اهمیت بیشتری دارد).
- در خانه خود احساس امنیت بیشتری میکنند.
- خاطرات ارزشمندی از خانواده و اطرافیان و محیط منزل خود دارند.
- ارائه خدمات با کیفیت مراقبتی ـ پرستاری در منزل عملکرد جسمانی سالمندان را افزایش میدهد، اعتماد به نفس آنها را بالا میبرد. استقلال سالمندان را حفظ می کند و سطح سلامتی سالمندان را بهبود می بخشد.
در چه مواردی باید از پرستار سالمند در منزل استفاده کنیم؟
- بعد از عمل جراحی و آسیب دیدگی سالمندان جهت انجام کاردرمانی و فیزیوتراپی و… در مواردی که خانواده ترجیح می دهند سالمند در منزل باشد.
- استفاده از خدمات تخصصی پرستاری در منزل
- نیاز به تجهیزات پزشکی در منزل
- سالمندان تنها
- سالمندان دچار آلزایمر
- در سالمندان دچار محدودیت های حرکتی
- برای استراحت اعضای خانواده و تجدید قوا در امر مراقبت
- کاهش هزینه ها
- صرفه جویی در وقت
خدمات پرستاری در منزل
این دسته از خدمات از جانب سالمندان بر اساس نیاز و وضعیت سلامتی آن ها مورد استقبال قرار گرفته است. پرستار حرفه ای طبق دستور پزشک خدمات را در منزل ارائه میدهد. شرح وظایف پرستاران سالمند در منزل به صورت زیر است:
- اجرای دستورات پزشکی
- تزریق انسولین
- گاواژ و لاواژ
- مراقبت از زخم
- مراقبت از سوند
- تعویض پانسمان
- سرم تراپی
- تزریقات وریدی و عضلانی طبق دستور پزشک
- کنترل درد
- پیشگیری از عفونت
- مانیتور فشار خون، قند خون، ضربان قلب، دمای بدن و تعداد تنفس
- حفظ ارتباط با پزشک سالمند و گزارش تغییرات سلامتی و تغییرات نسخه دارویی سالمند و اجرای آن